De Kasteelhoeve

wijnkoperij, tuin- en kunstexpositie

Tuin

De liefde voor de natuur is de reden dat de eigenaar dhr. Popma deze tuin in eigendom heeft en beschikbaar stelt voor het publiek.

Een immens grote tuin met vijvers, hagen en bloemperken is de moeite van het bezichtigen waard. Deze tuin was al heel geliefd bij de bevolking en stond bekend als de ‘Horsthoevetuinen”.

Opvallend in de tuin is het Agoraplein met de grote rozenperken en de natuurlijke poel waar de kikkers een tehuis hebben gevonden. De tuinen lenen zich ook uitstekend voor trouwreportages. Hiervoor vragen wij een vergoeding van € 50,00. (Dit is inclusief een fles heerlijke bubbels)

In de tuin van de Kasteelhoeve staan verschillende beelden van kunstenaars. Onderstaand stelt kunstenares Nelleke Allersma zich aan u voor.

Nelleke Allersma

Zij groeide op in het Groninger Hoogeland nabij de Waddenzee. Zij voltooide studies aan Kunstacademies te Salzburg, Amsterdam en Groningen.

De disciplines die zij beoefend zijn beeldhouwen, schilderen en tekenen. Haar bronzen beelden, waarin de mens, vaak in een groepen, en ook het dier centraal staan, vonden wereldwijd hun weg. Thema’s zijn vrijheid en verbondenheid,uitgebeeld bv. in schaatsers- en danseresgroepen,en een abstractafiguratieve stijl.

Diverse beelden van de kunstenares werden in de openbare ruimte geplaatst: bv. het Pieterpadbeeld te Gramsbergen en de tien Koebeelden in opdracht van Koepon-Holding op diverse locaties in Nederland,Canada en Schotland. De dynamische sculptuur “Moving all Together” geplaatst in de gemeente Buren werd helaas gestolen.

Naast het beeldhouwen en schilderen doceerde Nelleke Allersma aan diverse opleiding instituten.

Schaatsers - Nelleke Allersma Apart together - Nelleke Allersma

3 schaatsers - Nellke Allersma                     Gebonden - Nelleke Allersma