De Kasteelhoeve

wijnkoperij, tuin- en kunstexpositie

Galerie

Op de Kasteelhoeve kan men onder het genot van een glas wijn genieten van kunst. In onze expositieruimte zal telkens een wisselende tentoonstelling te zien zijn .

Eén van de kunstenaars die zijn schilderen bij de Kasteelhoeve ter expositie heeft stelt zich hier aan u voor.

Walter Koops

“Het is voor een kunstenaar net zo moeilijk om over zijn kunst te spreken als voor een plant over tuinbouw” (Jean Cocteau)

 In 1987 is hij ter wereld gekomen in Ermelo tot op de dag van vandaag woont hij hier nog steeds. In dit mooie dorp, omsloten door de natuurgebieden van de Veluwe zijn voor hem genoeg plekken van inspiratie te vinden.

Van jongs af aan heeft hij veel getekend, op zijn 19e is hij voor het eerst in aanraking gekomen met olieverf en vanaf het eerste begin “verslaafd”geraakt aan dit prachtige medium.

In de afgelopen jaren heeft het hem verder in dit medium verdiept en ontwikkeld door zelfstudie en door in de leer te gaan bij verschillende kunstenaars.

De techniek van de oude meesters uit o.a. de gouden eeuw neemt hierin voor hem een belangrijke plaats in. Hun vakmanschap, materiaalkennis en beheersing beschouwt hij als een grote van bron inspiratie en een platform van waaruit hij zijn creatieve ideeën vorm kan geven.

www.walterkoops.seesle.nl